Jaunumi

16.02.2020

2020. GADA RĪGAS STARPTAUTISKĀ ĪSFILMU FESTIVĀLA 2ANNAS LAUREĀTI

2020.gada konkursa dalībniekus vērtēja profesionāla, starptautiska žūrija: Madli Lääne, spēlfilmu un dokumentālo filmu režisore, pasniedzēja Baltijas Filmu un mediju skolā Tallinā; Mauro Carraro – viņa īsfilma “Hasta Santiago” atzīta par labāko debijas filmu 2014. gada Anesī festivālā un saņēmusi vairākus desmitus apbalvojumu visā pasaulē; Christoffer Olofsson, kurš jau 20 gadus ir Upsalas Starptautiskā īsfilmu festivāla programmas direktors Zviedrijā, kino kritiķis un kurators; Elīna Reitere – portāla "Kino Raksti" līdzredaktore, kino zinātņu doktore ER. Starptautisko Bērnu un Jauniešu īsfilmu konkursu vērtēšana tika uzticēta pašiem skatītājiem.

APSVEICAM VISUS 2ANNAS ISFF 2020 UZVARĒTĀJUS!

LABĀKĀ BĒRNU ĪSFILMA

Kaķu ezera pilsēta (Cat Like City, Antje Heyn/ Vācija/ 2019/ animācija 7 min)

LABĀKĀ JAUNIEŠU ĪSFILMA

Talantu meklētājs (Talent scout, José Herrera/ Spānija/ 2018/ animācija)

ŽŪRIJAS ATZINĪBA:

Golfa kluba Viesturi dāvanu kartes saņēmēja – filma Stūris (The Corner, Klementas Davidavičius/Lietuva/2019/ dokumentāla filma/ 8 min)

LABĀKĀ BALTIJAS ĪSFILMA:
Kvarcs (QUARTZ, Odeta Riškutė un Klaudija Matvejevaitė / Lietuva / 2019 / spēlfilma / 5 min) par ievelkošu un pacilājošu filmu, kas veidota, izmantojot ekonomisku un komisku narratīvu, kurā dumpīgais galvenais varonis ņem savu likteni savās rokās. Filma aizved mūs uz konkrētu vēsturisko periodu, kas vienlaicīgi šķiet kā sirreāla nākotnes pasaule.

LABĀKĀ VIDĒJĀ GARUMA FILMA:

Kovbojs (Cowboy/Raimondas Kavaliauskas/ Lietuva/ 2019/ animācijas filma/ 38 min)

LABĀKĀ ANIMĀCIJA:

Sēt dzīvību (Leaking life, Shunsaku Hayashi/ Japāna/ 2019/ animācijas filma/ 15 min)

LABĀKĀ SPĒLFILMA:

Būt pašai (Whole, Slava Doytcheva/ Bulgārija/ 2018/ spēlfilma/ 21 min) 

LABĀKĀ DOKUMENTĀLĀ ĪSFILMA:

Zilais zēns (Blue Boy, Manuel Abramovich/ Argentīna, Vācija/ 2019/ dokumentālā filma/ 19 min)

GRAN PRIX:
Kaili ielās naktī (Naked in the streets at night, Benoit Rambourg/ Francija/ 2018/ spēlfilma / 21 min) par izjusti un atmosfēriski veidotu kinodarbu, kas uzbur pati savu, smalkas sarežģītības pilnu pasauli, maigi attēlojot intīmu attiecību portretu pusaudžu pārejas vecumā.